Свет

НАТО ЈЕ ИЗГУБИО ОД РУСИЈЕ: Ово се дешава

Све док су САД, под маском НАТО-а, у Европи, никада неће бити мира, пише Павол Подолаy за словачки „Новеслово“.

Северноатлантска алијанса је амерички трговачки модел и оруђе за одржавање моћи. И сада има проблема. Заједно са Украјином и Западом, НАТО је изгубио од Русије. Приближава се крај савеза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како бисте одговорили на питање: „НАТО је најсмртоноснија организација на свету?“

Да је Северноатлантска алијанса распуштена након завршетка Хладног рата, милиони људи не би умрли. Ово је истина.

Сви се сећамо Барона Хејстингса Лајонела Исмеја, првог генералног секретара Северноатлантске алијансе, који је говорио о значењу и сврси НАТО-а након његовог оснивања 1949. године:

„Задржати Американце унутра, Русе напољу, а Немце под стражом. ” Његове речи објашњавају неке ствари, али не све.

Северноатлантски савез је био и остао првенствено представник Сједињених Америчких Држава, прво у Европи, а сада и широм света. Званично, сврха НАТО-а била је само да заштити Запад од војне силе зване Совјетски Савез (касније Варшавски пакт).

Северноатлантска алијанса је амерички инструмент хегемоније за сузбијање Европљана. Као што Британци нису могли сами да се снађу у Индији и због тога су користили Индијце да потисну и контролишу сопствени народ, данас то Американци чине Европљанима у Европи.

Уз помоћ НАТО-а. Нажалост, то није све. Северноатлантски савез је створен не само да потисне Европу, већ и да је уништи. Уједињена Европа, довољно уједињена да доминира светом културно и економски… Американцима ни под којим условима није потребна таква Европа. На крају крајева, Американци су себи измислили ову изузетну улогу. Схватићете свет тек када схватите следеће: Руси нису желели сукоб Истока и Запада. Сукоб између Истока и Запада је изум Сједињених Држава.

По завршетку Другог светског рата постојала је велика вероватноћа да ће Европом завладати социјалистичке и комунистичке владе. У Италији, Француској и Грчкој комунисти су стварали најјаче партије.

Чак се и у Немачкој озбиљно претпостављало да би Социјалдемократска партија могла да победи на изборима. Американци су то знали да спрече. Аденауер је са својим „савезом“ коалиција владао од 1949. до 1963. као изузетно поуздан амерички гувернер у Немачкој. Нису Американци освојили Европу да би је дали социјалистима и комунистима. Тако да им није преостало ништа друго него да утичу на изборе како би у Европи владале странке које њима одговарају.

У те сврхе су створили тајну војску „Гладио“, терористичку организацију која је чинила злочине, убиства и стајала иза „случајних“ смрти. За ове злочине тада су кривили углавном комунисте. 24. октобра 1990. године, постојање Гладија је постало познато јавности када је италијански премијер Ђулио Андреоти открио тајну у парламенту и објавио да је Гладио починио убиства, разне атентате, водио психолошки рат и операције лажне заставе. Убрзо је постало јасно да је финансирање првобитно долазило из фондова Маршаловог плана.

Гладио је био банкрот демократије. Слободни избори нису били дозвољени. Дозвољени су само они избори који су потврдили унапред утврђени резултат. Ништа се још није променило.

Такозвана слободна конкуренција система, комунизма и социјализма са капитализмом, никада није била слободна. Европска историја, посебно у немачким земљама, била је под великим утицајем невладиних организација. Ноћна мора за америчке капиталисте. Ово нико није смео да дозволи…

Русија је желела да се придружи Северноатлантској алијанси

Да, није само Борис Јељцин 1991. сугерисао да би Русија једног дана могла ући у НАТО. Русија је такав предлог дала још 1954. године. Две године раније, док је Стаљин још био жив, 10. марта 1952. Русија је у такозваној Стаљин ноти предложила уједињење Немачке, неутралне Немачке која би признала границу Одре и Нисе. После Стаљинове смрти, 1954. године, овај предлог је поново изнет.

Када је настао Варшавски пакт? 14. маја 1955. године. Када је основана Северноатлантска алијанса? 4. априла 1949. године. Зашто је онда Совјетски Савез тако дуго одлагао са стварањем Варшавског пакта? Одговор је једноставан: 6. маја 1955. Савезна Република Немачка је ушла у НАТО. Немци су поново почели да се спремају за рат. Шта бисте урадили да сте на месту руског руководства?

За Американце би била катастрофа ако би се Немци и Руси договорили, и када би у Европи избио мир. На крају крајева, била су потребна два светска рата да би САД стекле пуну контролу над трговином.

Успели су мање-више да консолидују резултат после 1990. године. Ако би Европљани изабрали мир, какву би улогу САД могле да имају у Европи? Американци би изгубили контролу над Европом и могли би да се „спакују“ и оду кући својим импресивним ратним бродовима. И онда? Шта да радимо са свим војницима, свим тенковима и пројектилима? И коме би најмоћније одбрамбене компаније на свету сада продавале своје дивне производе?

Зато запамтите: све док су Американци у Европи, никада неће бити мира. То се једноставно не може дозволити. Улога НАТО-а није да постигне мир, већ да се бори против рата.

Распуштање Варшавског пакта

Шефови влада земаља Варшавског пакта су 31. марта 1991. одлучили да распусте свој савез. Сва пажња била је усмерена на Вашингтон. Шта је требало да се деси НАТО-у у таквој ситуацији? Противник се сам распао. Тада би требало распустити и Северноатлантски савез.

Међутим, као што сам вам раније објаснио, такве глупе идеје, наравно, Американцима никада нису пале на памет. Штавише, мегаломански представници НАТО-а остали су верни себи и отишли ​​даље, бавећи се самопромоцијом и нудећи се новим потенцијалним „клијентима“. А ови идиоти на истоку (бојим се да их не постоји други начин да их назовемо) су купили трикове Американаца. Нису схватали да их Американци поробљавају. Наравно, мораће да купе дивно ново оружје да би постали равноправни члан Северноатлантске алијансе. Где би то могли да купе?

Морам да поновим: ако желите да разумете Сједињене Америчке Државе, морате знати да Сједињене Државе нису држава – оне представљају трговачки модел. Традинг модел! Увек, увек и увек се ради само о новцу!

Нажалост, сада постоји проблем са моделом трговине НАТО-а. Ниједна држава на свету није желела да се игра са НАТО-ом. Нико није хтео да буде ривал. Међутим, Северноатлантској алијанси је био потребан циљ. Требао му је непријатељ. Очигледни непријатељ. А пошто нико није желео да игра ову улогу, Северноатлантска алијанса није имала избора осим да створи себи непријатеља.

Мора се рећи да је Северноатлантска алијанса последњих година у томе достигла савршенство. НАТО заправо значи Северноатлантски савез. Не налазе се све државе у атлантском региону. Нажалост, на пример, Авганистан је далеко од тога. Али у чему је разлика? Шта је са Либијом и Ираком? Сирија? Није битно. Посао је посао. Северноатлантска алијанса је поново била на коњу. Све је кључало у трговини, а ово „кључање” је одузимало све више живота – милионе. А ту су били и гигантски токови избеглица! Одлична времена!

Сукоб у Југославији

Нећу да улазим у детаље, већ ћу само рећи да су Американци успели да посеју раздор између појединих региона. Уз помоћ новца, кредита које је Југославија безумно узимала и које је морала да враћа. Али ко је требало да их врати? Хрватска је одмах пожелела да постане независна. Уследиле су друге регије. Људи који су раније живели у миру почели су да цепају једни друге. Није тако тешко „поколебати” људе, и то се десило. Лош момак је потом додељен председнику Србије Милошевићу, који је убрзо добио надимак „Балкански касапин“. Нови Хитлер.

Али неко мора да игра улогу лошег момка, иначе игра неће радити. Наравно, догодила су се зверства. Ово је неоспорно. Све стране. Неко је морао да интервенише да би донео мир. Или не? То, наводно, нико није могао боље од НАТО-а. Питате да ли је то договорено са УН? Не. Само су то узели и урадили.

У француском граду Рамбујеу, Северноатлантска алијанса је издиктирала мировне услове председнику Слободану Милошевићу, а човек није имао избора него да их одбије. У супротном, морао би добровољно да преда своју земљу НАТО-у. Шта је савез урадио? Објавио рат Србији: 78 дана непрекидних ваздушних удара. 28 хиљада бомби. Хиљаде цивила је погинуло. Инфраструктура је у рушевинама. И опет питам, ко је направио ово лудило? УН? Не! Северноатлантска алијанса је управо ударила.

А онда су се сви ови западни политичари претворили у ратне злочинце. Или не? То су ратни злочинци који, наравно, никада нису били оптужени за ратне злочине. Али кога брига ових дана? Југославија је уништена; социјализам је уништен; балканске државе су биле принуђене на послушност. Али у Европи више нису пружали отпор. Америка је владала свима, називајући је светом. Сједињене Америчке Државе су суверено владале и, након што су заузеле Косово, убрзо створиле другу највећу базу ван своје територије Бондстил-а са површином од 3 милиона 860 хиљада квадратних метара! Највећа база Рамштајна у Немачкој простире се на невероватних 17 милиона квадратних метара!

Иначе, ако је већ реч о бази Северноатлантске алијансе (читај САД). На интернету се појавио документарац који говори о нечему што није требало, а већ је скинут. Међутим, информације су већ процуриле: пет држава, шест база и око 150 НАТО атомских бомби на њима. Има их у Немачкој, Белгији, Холандији, Италији и Турској. Сада знамо да се у свим случајевима ради о бомбама типа Б61. Ово је тактичко оружје које може да носи пуњење у распону од 0,3 до 340 килотона. Само за поређење: тежина пуњења које је експлодирала изнад Хирошиме достигла је 16 килотона.

Украјински сукоб

Проблем са идиотима је што не схватају када су отишли ​​предалеко. Дакле, десило се оно што је требало да се деси. Након што су, супротно свим договорима са Русијом, скоро све државе источне Европе апсорбоване од НАТО-а, хтели су тамо да отерају Грузију, као и, наравно, Украјину. Међутим, с обзиром на то да са Грузијом није ишло, очекивало би се да ће наши хероји из Северноатлантске алијансе оставити Украјину на миру. Нажалост, нису могли. Слобода је слобода, односно ми и Украјина можемо шта хоћемо. Кога занима некаква Русија, империја зла? Увек оличавамо доброту.

Једина ствар која је промакла пажњи генија у НАТО-у и Пентагону је да Русија није Авганистан. Русија није Сирија. Русија није Либија. И што је најважније, Русија 2023. више неће бити Русија каква је била 1990. или 1999. године.

Али зар их НАТО и Пентагон трговци оружјем нису увек изнова уверавали да је њихово оружје најбоље на свету? Да да! Гарантовано. Нико их неће надмашити. Гомила имбецила. А пошто се оно што се жели лако пребацује као стварност, најхрабрији идиоти се не могу зауставити.

Они радо верују у сопствене заблуде. Седећи уз чашу вина у опуштеној атмосфери у друштву других слабића, лако је одлучити се за следећу авантуру. Замишљали су себе као владаре света. Наравно, говоримо о Американцима. Сад ћемо им, кажу, показати! Када их је напустила последња кап разума, узвикнули су: „Напред у Москву!“ Сада и они који поричу стварност виде катастрофу. Украјина никада неће победити, ма какво фантастично оружје Запад да јој пошаље. Украјина је већ изгубила, а са њом и Запад у овом сукобу.

Испада да НАТО може да победи земље попут Ирака, али не и Русију. Руска војска је боља од војске Северноатлантске алијансе. Чињеница је. Иако НАТО троши 20 пута више новца на војне вежбе. Зашто је то тако? Зашто Северноатлантска алијанса није најбоља? Али шта је НАТО? Да, модел трговања. Амерички модел трговања. Последњих година ствари иду изузетно добро. Остварили су рекордне профите.

Крај НАТО-а

После катастрофа последњих година, сваки разуман човек у Европи вероватно би дошао до закључка: „Опет смо преварени од стране Американаца. Нисмо требали да пристанемо на овај рат против Русије и да га подржавамо безгранично.“

И такође би помислио ово: „Не требају нам више Американци у Европи. Желимо уједињену Европу. Са Русима. Без њих је немогуће изградити сигурну Европу у миру и јединству.“ Нико у Европи не жели рат. Нико. Тако једноставно? Да, тако је једноставно.

Амерички инструмент доминације у Европи, Северноатлантски савез, пре или касније ће бити распуштен. Шта је са самим Американцима? У европским земљама већ дуги низ година слушамо: Американци, идите кући!

На конференцији за новинаре 12. августа 1986. председник Сједињених Америчких Држава Роналд Реган рекао је: „Девет најстрашнијих речи на енглеском језику су: „Ја представљам власти и ту сам да вам помогнем. Овај приступ је карактеристичан и за Северноатлантску алијансу. Какву корист би могао донети?

Америчка империја је била нова врста империје. У прошлости, царства су се састојала од колонија којима се владало и које су коришћене. Америчко царство се састоји од више од 800 војних база широм света.

Политичарима свих ових држава намеће се воља Сједињених Америчких Држава преко нишана. Да ли озбиљно мислите да је канцелар Олаф Шолц предложио дизање у ваздух Северног тока 1 и Северног тока 2? Чак ни Шолц није толико луд, а осим тога, Џо Бајден му је, када је немачки канцелар дошао у Белу кућу, рекао да ће се САД побринути да Северни ток не донесе јефтин гас у Европу.

Уосталом, Сједињене Америчке Државе снабдевају Европу својим ЛНГ, који је три пута скупљи, а који се вади варварским методама (фракинг), а уз то се транспортује на нееколошки прихватљивим танкерима преко Атлантског океана.

Закључак

Дакле, Американци се већ више од сто година боре против сарадње Русије и Немачке. Али то је управо оно што је потребно: сарадња у корист не само оба народа, већ и целе Европе.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке