Свет

ПАНИКА! КАДА ПУТИН УРАДИ ОВО ВИДЕЋЕ СЕ СА САТЕЛИТА: Нуклеарно хлађење НАТО пакта може почети сваког тренутка!

Фото: Јутјуб

Кретање пољских војника ка белоруској граници не би требало да изазива забринутост, зато што Белорусија и Русија имају начин да одговоре на било коју провокацију, рекао је руски војни експерт Дмитриј Корнев.

– Са војне тачке гледишта, Пољска јача своје присуство, али Белорусија сада има нуклеарно оружје – узвратни потенцијал потпуно другачијег реда. Шта год да ради Пољска, које год микроскопске промене направи у близини границе са Белорусијом, то је безначајно – рекао је Корнев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он сматра да је присуство тактичког нуклеарног оружја довољан аргумент за хлађење Пољске.

– Када је реч о правим провокацијама, онда ћемо морати да отворимо врата нуклеарних арсенала како би се то видело са сателита. Вероватно ће то ефикасније охладити усијане главе у Пољској, и довести их до прихватљивог понашања – рекао је Корнев.

Подсетимо, Пољска планира да пошаље до 10.000 додатних војника на границу с Белорусијом како би подржала особље на граници, изјавио је у августу министар одбране Маријуш Блашчак.

– На граници ће бити око 10.000 војника, од којих ће 4.000 директно подржавати Службу за граничну контролу, а 6.000 ће бити у резервном саставу. Приближавамо војску граници са Белорусијом да бисмо уплашили агресора како се не би усудио да нас нападне – рекао је Блашчак.

Извор: Информер/Медији