Свет

СЕВИМ ДАГДЕЛЕН ЗАЛЕДИЛА НЕМАЧКУ: Да ли сте ви свесни да Украјинци могу нашим нуклеарним ракетама напасти Москву?

Севим Дагделен, чланица немачке опозиционе Леве партије, изразила је забринутост због крстарећих ракета дугог домета Таурус.

Она страхује да би ове ракете, које би Берлин требало да испоруче Кијеву, потенцијално могле да буду опремљене нуклеарним бојевим главама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према недавном парламентарном захтеву, посланица је изразила своју забринутост да ли је „савезна влада у потпуности свесна различитих конфигурација ракета Таурус и њихове потенцијалне компатибилности са нуклеарним оружјем“.

Примедбе долазе након што је Дагделен прошлог месеца упозорила да би „Украјина могла користити ракете Таурус, које имају домет од 500 километара и које су способне да погоде руске градове далеко изван украјинске границе. То би довело до даље опасне ескалације и гурнути Немачку ка директном рату са Русијом“.

Она је одбацила уверење немачке владине коалиције да ће „Украјина моћи да се контролише и избегне да овим оружјем погоди мете у Русији”.

На крају крајева, Украјина већ изводи ударе на руску територију, о чему су недавни напади беспилотних летелица на Москву били јасан доказ“, нагласила је Дагделен.

Извор: Wебтрибуне.рс