Свет

УКРАЈИНЦИ ТВРДЕ: Задали смо тежак ударац Русији, изгубили су 470 војника

Руске снаге јуче су лансирале шест пројектила, извеле 56 ваздушних напада и 40 напада вишецевним ракетним системима, те су ангажовале украјинске трупе у 44 борбена сукоба, рекао је главни штаб украјинских оружаних снага на јутарњем брифингу.

Ваздушни напади погодили су Комисарове, Петропавливку, Иванивку, Писхцхане, Сен’кове и Копанкy у Харковској области, као и Новоселивске и Невске у Луганској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Доњецкој области Зарицхне, Спирне, Серебрyанка, Бохданивка, Краснохоривка, Мар’инка, Вухледар, Велyка Новосилка, Урозхаине и Старомиорс’ке биле су нападнуте из ваздуха, као и Новодаривка, Роботyне, Новоданyливка и Орихив у Запорошкој области, те Берyслав и Ол’хивка у Херсонској области.

Више од 100 насеља у Черниговској, Сумској, Харковској, Луганској, Доњецкој, Запорошкој и Херсонској области нашло се под нападом.

Заузврат, украјинске ваздушне снаге јуче су извеле 11 ваздушних напада на концентрације трупа, наоружања и војне опреме те два ваздушна напада на противваздушне ракетне системе Русије. Укупно су украјинске ракете погодиле три концентрације руских војника, оружја и војне опреме, као и два противваздушна ракетна система, једно складиште муниције и једну станицу за електронско ратовање.

Главни штаб украјинских оружаних снага рекао је како верује да су руске снаге јуче изгубиле 470 војника.

Извор: ЦДМ