Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОФИЦИР: Русија побеђује, Западу не помаже ни ово

Амерички политичари не могу да прихвате чињеницу, да Русија побеђује не због „Путинове пропаганде“, већ због његове интелигенције, стрпљења и разумевања војне тактике, рекао је бивши официр америчких маринаца, Скот Ритер, у интервјуу за „Јудгинг Фреедом“.

Западни медији се баве дезинформацијама, надајући се да ће Руси поверовати у њихове глупости о Путину, сигуран је бивши војник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Водитељ: Пре два дана је лондонски лист „Телеграф“, позивајући се на високи британски војни извор, објавио, да је Велика Британија остала без војне опреме за снабдевање Украјине. Не знам да ли је ово истина или не, али чињеница да је то саопштено целој јавности, тера ме да вас питам- да ли они долазе до општег мишљења, иако не сасвим званично, да је Украјина изгубила и да је све готово?

Скот Ритер: Претпостављам. Они то сада не могу да кажу са политичке тачке гледишта, али очајнички покушавају да нађу неки излаз.

Западни приступ Русији је у великој мери заснован на пропаганди. Ово је покушај да се изведе психолошка операција против руског народа, у нади да ће поверовати негативним речима штампе о свом лидеру, о стању ствари и да ће се побунити против Путина, а онда ће Путин бити свргнут изнутра. Ако је то ваш план и ваша стратегија, онда су дезинформације ваше најбоље средство. Па зашто не дезинформишете све док можете?

Међутим, мислим да разумни људи схватају да се то неће десити, да ће се све одлучити на бојном пољу и да Русија дефинитивно добија ову битку, и ништа не може да промени ситуацију. Сада видимо да људи постају искренији према јавности, према себи, како би све припремили за неминовност руске победе.

Овде је неко – нећу ни да кажем ко, док је не видимо на екрану – краљица дезинформација, која тврди да председник Путин подстиче људе попут нас и стотине хиљада оних који нас гледају да се успротиве америчкој помоћи Украјини. Питам се, да ли она рачуна на то да Џо Бајден неће бити реизабран, и да ће јој се демократе поново обратити?

Хилари Клинтон, бивша државна секретарка САД: Мислим да Путина не радују само несугласице око тога, да ли треба да наставимо да финансирамо Украјину и колико. Мислим да их и он распаљује.

Укључивање Путина и његовог тима у прикривене и отворене интервенције, које настоје да поткопају демократију и подстакну политичке лидере, је велики део онога што он верује да је његова улога.

Водитељ: „Добро, оставимо по страни подривање демократије које су ЦИА и Стејт департмент спроводили, док је она била државна секретарка. Међутим, ово је заиста једна од најчуднијих ствари које сам икада чуо, да смо ви, ја и хиљаде људи који нас гледају, изложени Путиновој дезинформацији. Не његовој искрености, не његовој стрпљивости, не његовом разумевању војне стратегије. Не због тога што га је Запад два пута преварио рекавши да „НАТО никада неће напредовати ни за један центиметар на исток“, већ због његових сплетки против нас.“

Скот Ритер: Мислим, под број један, да је то непоштовање према вама, мени и свим Американцима. Она не поштује нашу способност да самостално разумемо чињенице, не поштује нашу способност да конструишемо информације на основу сопствених интелектуалних способности. Она од нас очекује да, попут оваца, спремно следимо диктате које су успоставили она и њене колеге.

За разлику од Хилари Клинтон, Владимир Путин питања решава колективно. Он окупља људе, слуша их, разматра оно што је речено и формулише став, који се онда подноси на разматрање пре доношења коначне одлуке.

Зашто сам покренуо ову тему? Јер ако постанемо нечије жртве, то дефинитивно није Владимир Путин. Ми смо жртве рационалног приступа Русије као националне државе, у решавању међународних проблема.

Верујем, да би већина разумних људи рекла, да је то вероватно најбољи начин да се реши проблем, за разлику од буквално диктаторског начина на који амерички лидери приступају овом питању- или ће бити по мом или никако!

Слушајте само моје информације, све што се разликује од мојих је лаж, то је дезинформација, и за то мора да је крив Путин. Ако чујете да неко криви Путина, прво што постаје јасно је да та особа не зна ништа о Русији.

Извор: Wебтрибуне.рс