Свет

МЕДВЕДЕВ НАЈАВИО ЦРНИ СЕНАРИО ЗА ПОЈАС ГАЗЕ: Не заваравајте се!

Бивши руски председник истакао је да би било најбоље да се врати на План о подели Палестине из 1947. године

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев сматра да се Запад веома уморио од Украјине и да се окренуо Израелу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Запад се јако уморио од Украјине и са страшћу се латио подршке Израелу. Чак је и нови председник Представничког дома Мајкл Џексон (пардон, Мајк Џонсон, мада каква је разлика) као свој први задатак навео помоћ Тел Авиву – написао је бивши председник Русије на Телеграму.

Медведев је истакао и да би било најбоље да се врати на План о подели Палестине из 1947. године, као и да би обнављање процеса решавања блискоисточног проблема био корак у правом смеру.

– То су реторичка питања јер далеко је интересантније делити новац за туђи рат далеко од САД – додао је он.

Медведев је такође предвидео да ће доћи до копнене операције Израела у Гази, упркос одлагању под притиском САД и страха од светске реакције, наглашавајући да би она имала крваве последице.

– Израел све време одлаже своју копнену операцију у Гази. Углавном због притиска САД и из страха од гнева света. Али не треба се заваравати. До операције ће доћи и имаће тешке, крваве последице. Сила стално тражи нове жртве, а машина узајамног насиља радиће годинама – закључио је Медведев.

Извор: 24sedam.rs