Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАЛЕДИО ИЗРАЕЛ: Стижу авиони и тенкови из Украјине?! „Даље ће бити све горе!“

НАТО оружје које је послато неонацистичком режиму у Украјини активно се употребљава у Израелу, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Он је у објави на свом Телеграм каналу оценио да ће се то оружје, као и наоружање које су оставили одбегли Американци у Авганистану даље неконтролисано користити на свим жариштима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медведев је истакао да су корумпиране украјинске власти и раније трговале свиме што су добиле.

– Крали су гас и нафту, храну, материјале. Даље ће бити само горе. Очекујте на црном тржишту ракете, тенкове, а ускоро и авионе из Кијева – поручио је званичник.

Подсетимо, саветник шефа ДНР Јан Гагин је у светлу ситуације у Израелу изјавио да оружје НАТО-а које је својевремено предато Кијеву, могло је бити препродато и сада се користи против израелских војника, изјавио је

– Треба напоменути да је, иронијом судбине, управо Израел, заједно са својим колегама из НАТО-а, још недавно Украјини предавао разне врсте оружја које су, између осталог, украјински војници и војни званичници препродавали разним терористима широм света. У прилично великим количине и апсолутно неконтролисано… Сада се на израелске војнике пуца из њиховог оружја и оружја које је својевремено предато Украјини из НАТО-а – рекао је Гагин за Спутњик.

Према његовим речима, по истој шеми оружје може да стигне и до других екстремистичких организација чији се чланови налазе у Европи и Сједињеним Америчким Државама.

– За сада ове ћелије спавају, али када се пробуде, свима ће бити вруће – оценио је Гагин.

Извор: Информер