Свет

НАПАД НА РУСИЈУ

Украјина је гранатирала град Риљск касетном муницијом, једна жена је рањена, јавио је на Телеграм каналу гувернер Курске области Роман Старојт.

„Погранични град Риљск гранатиран је касетном муницијом из Украјине. Једна жена је задобила гелерне ране, пребачена је у Централну окружну болницу у Рилску, добија неопходну медицинску негу“, написао је Старовоит.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у среду рекао да су дронови напали инфраструктуру у три округа, додајући да је дошло до нестанка струје, али хитне службе раде на обнављању напајања.

Украјинске трупе су последњих неколико месеци прибегле рату дроновима након губитка неколико стратешких локација и све већег броја жртава.

Подсетимо, руска војска саопштила је у уторак да је поново успоставила пуну контролу над херсонским острвима који се налазе на ушц́у Дњепра и излазу у Дњепарски залив након што се повукла вода која их је поплавила након изливања изазваног уништењем Каховске хидроелектране, изјавио је за Спутњик командант јединице бригаде обалске одбране групе снага „Дњепар“ са позивним „Курск“.

Он је напоменуо да непријатељ такође не стоји мирно и да украјинска војска свакодневно покушава да се пробије на острва, а затим и на леву обалу Дњепра која је под контролом Оружаних снага Русије.

Извор: Танјуг