Свет

ОВАКО ЈЕ ПОЧЕО РАТ: Млади Израелци рејвују у пустињи, не виде хамасовце који у зору долећу с неба и крећу да пуцају (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Британски Дејли мејл објавио је снимке који приказују почетак напада бораца палестинске екстремистичке организације Хамас на југу Израела.

На снимцима начињеним у суботу у пустињи Негев код кибуца Ре’им, где је током целе претходне ноћи трајао фестивал тренс техно музику, види се како млади Израелци рејвују и не примећују хамасовце који се параглајдрерима спуштају са неба, прелећући тако добро чувану границу са Појасом Газе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Клип је сниман у зору, а особа која је начинила снимак приметила је ситне тамне тачке у ваздуху за које се испоставило да су палестински екстремисти.

Само неколико тренутака касније музика и плес су стали и учесници фестивала су кренули да панично трче у покушају да спасу сопствене животе пошто су хамасовци почели да пуцају и киднапује све који им се нађу на путу.

Терористи су окружили ове људе тако што су на то подручје стигли из неколико праваца.

Гили Јоскович, која је била на том фестивалу, успела је да се некако спасе од овог масакра и умакне палестинским екстремистима.

Када је пуцњава почела, брзо је побегла и склонила се испод једног дрвета.

– Они су ишли од дрвета до дрвета и пуцали. Свуда. Са две стране. Видела сам како људи умире свуда около. Ја сам била тиха. Нисам плакала, нисам ништа радила – рекла је она.

Казала је да је само мисила на своју децу и три сата се ту крила, све док није чула како људи око ње причају хебрејски, након чега су је спасли израелски војници.

Извор: Курир.рс/Дејли Мејл/ББЦ)