Свет

ПРОЦУРИЛО: САД имају опасан циљ у рату у Украјини

Оружане снаге САД користе сукоб у Украјини да се припреме за будуће ратове, објавио је амерички онлајн-лист Дефенсе Оне, позивајући се на шефове два америчка војна центра за обуку.

Навео је да National Training Center (НТЦ, Национални центар за обуку у Калифорнији) и Joint Readiness Training Center (ЈРТЦ, Заједнички центар за обуку у приправности у Луизијани) прате догађаје у Украјини и спроводе сопствене експерименте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од главних проблема, како наводе руководиоци наведених центара, јесте маскирање и заштита информација.

„Дронови, електронски надзор и сателити олакшавају противницима да открију америчке формације, а употреба артиљерије или пројектила у комбинацији са тим подацима, значи да непријатељ може да удари било где, у било које време“.

Зато центри спроводе једномесечну обуку за припаднике јединица које се припремају за распоређивање.

Према Дефенсе Оне, „како стижу вести из Украјине“ – тако се америчка војска све више концентрише на рад са артиљеријом и беспилотним летелицама.

У Joint Readiness Training Center уче америчке војнике да контролишу дронове који користе апликације за откривање сигнала Блуетоотх и Wи-Фи. Такође: да траже сателитске снимке који потврђују да сигнали долази из „реалних војних јединица“.

Према речима начелника једног од центара, од 30 до 50% свих артиљеријских удара у центру за обуку изводи се и посматра помоћу беспилотних летелица, а на Натионал Траининг Центер се свакодневно испаљује око 100 артиљеријских салви.

Дефенсе Оне тврди и да америчке јединице у овим центрима уче како да што мање користе своју комуникациону апаратуру – да би одржале „радио тишину“.

У јулу је тадашњи шеф украјинског Министарства одбране Алексеј Резников рекао да је његова земља „идеални полигон за тестирање западног оружја“.

Аналитичари, међутим нигде нису поменули да за све горе наведено Руси већ одавно знају и то користе маестрално на фронту. Доказ је велика премоћ руске војске на фронту. Цео НАТО са све Америком и 32 земље НАТО не могу ни да окрзну руску војску.

Оно што војни аналитичари знају је, Руси чувају своје најопасније оружје за обрачун са Америком која још сања да је ово 1945. и да руске ракете неће прећи преко океана.

Колико треба бити глув па не чути Путинова упозорења да ће у случају напада на Русију, Москва одговорити уништењем налогодавца Америке.

Извор: Факти