Спорт Србија

СРАМНЕ ПРЕТЊЕ АЛБАНАЦА! Док смо живи нећемо дозволити да Партизан дође у Приштину!

Вест која је изазвала велику пажњу јавности јесте најава из Приштине да ће Партизану бити уручен позив за учешће на меморијалном турниру који ће бити одржан у част преминулог Фадиља Вокрија.

То је изјавио спортски директор Фљамуртарија из Приштине, Арбинор Морина, у једној емисији наводећи како постоји идеја да се организује турнир на коме би учествовали клубови за које је наступао преминули некадашњи председник Фудбалског савеза Косова.

Вокри је током каријере носио дресове баш Фљамуртарија (некадашње ФК Приштине), Партизана, али и Фенербахчеа и француског Нима због чега би у Приштини желели да угосте та три клуба.

Међутим, како је та изјава Морине изазвала жестоке реакције у Србији, ништа другачије није прошла ни у Приштини, а одмах су се огласили припадници навијачке групе Плисат која прати Фљамуртари.

Они су у својој објави на Фејсбуку изнели свој јасан став да Партизан може добити позив и учествовати на турниру у Приштини само „преко њих мртвих“.

Спортски директор ФК Фљамуртари позвао је српски клуб ФК Партизан да учествује на турниру у част Фадиља Вокрија, који ће се одржати на стадиону у Приштини. Дотични је заборавио рат из ’99. године, заборавио је дечаке и девојке жртвоване за ову земљу, на ветеране, инвалиде, нестале и све оно што је нама учинила Србија прије 20 година.

– Уместо да с носталгијом испуните Југославију, апелујемо на организаторе да позову албанске клубове из Тиране, Скадра, Корче, Тетова, Скопља, Дибре, Малезије итд. Осим што ћете у Приштини окупити различите делове Албаније, промовисаћете и албанске клубове и повећати број гледалаца на стадиону, што је недостајало последњих година.

– Док смо живи, нећемо дозволити да се такви турнири одржавају у Приштини. Никада нећемо заборавити оне који су се жртвовали за нашу слободу. Чак се ни овај народ није променио, сетите се када је репрезентација последњи пут била у Београду.

– Не лечите комплексе инфериорности превазилазећи национални комплекс. Нисте више еманциповани ако се понизите пред Србијом посебно пред клубовима који промовишу расизам против Алабанаца као што је то случај са Партизаном. Молимо вас, не искушавајте наше стрпљење – стоји у саопштењу Плисата.

 

Извор: Еспресо.рс