Свет

РУСИЈА ЗАПРЕТИЛА: Ако ЕУ украде замрзнута руска средства – УЗВРАТИЋЕМО

Русија ће присвојити знатно више имовине непријатељских земаља, него што су то они до сада учинили када је реч о нашој имовини, упозорава данас председник Думе

Лоповлук западних земаља који се огледа у незаконитом присвајању замрзнуте руске имовине захтева симетричан одговор, каже данас председник руске Думе Вјачеслав Володин.

„Низ европских политичара на челу са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, који теже да сачувају своје позиције, поново су започели разговоре о крађи замрзнутих средстава наше земље, како би на рачун тога наставили милитаризацију Кијева“, подсећа Володин.

Ови разговори, како даље објашњава, „полазе из чињенице да се њихове државе налазе у лошем финансијском стању“, до којег су их управо они сами довели.

На све ово, истиче Володин, Русија ће одговорити тако што ће конфисковати знатно више имовине непријатељских земаља. На крају, Москва ће тако замрзнути више имовине него што је ЕУ замрзнула до сад, упозорава он.

Коментаришући ситуацију у ЕУ, Володин још каже да се она доста погоршала током последњих година: цене расту, економија је у рецесији, индустријска производња у паду, а на све то ЕУ је на Кијев потрошила 85 милијарди евра.

Стога, председник Думе закључује:

„Као резултат, политичаре, који се залажу за рат до последњег Украјинца, долазе они које, пре свега, брину унутрашњи проблеми“.

Као пример, он наводи Словачку, чији је нови премијер одбио да подржава кијевски режим, јер то наноси штету њиховој економији. У Немачкој су се регионални избори завршили поразом владајуће партије, а у Мађарској је на снази власт која се држи избалансиране политике. Скупштина је мађарског премијер Виктора Орбана изабрала на ту позицију по пети пут прошле године, подсећа Володин.

Због свега тога, у Европи данас нема јединства као пре, а на последњем самиту ЕУ од 26. октобра ове године, лидери нису успели да се усагласе око издвајања додатних 50 милијарди евра за Украјину, закључује председник руске Думе.

Извор: РТ

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031