Свет

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА КИЈЕВ! Руси збрисали две армије Украјине, сада разарају и трећу, а након тога креће најгори могући сценарио

Украјинске оружане снаге су изгубиле две армије и сада губе трећу у борби за пробијање руске одбране, док Русија спрема офанзиву, ово мишљење је изнео бивши амерички дипломата Час Фримен за Јутјуб канал Дијалог ради .

– Најмање две армије Украјине су уништене, а трећа се тренутно уништава, нападајући снажно утврђену руску одбрану. Ускоро ћемо видети руску офанзиву – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Фриману, Володимир Зеленски је непромишљено веровао да ће Запад бранити Украјину до краја, али је као резултат добио само „брдо лешева“ и могућност да изгуби приступ Црном мору.

Експерт је додао да ће недостатак жеље западних земаља да прихвате Украјину у НАТО довести до тога да ће морати да прихвати неутрални статус.

– Украјина ће морати да остане неутрална, али то ће бити већ рањена Украјина са мањим територијама и мањим бројем становника – закључио је Фримен.

Руски председник Владимир Путин је прошле недеље рекао у интервјуу Павлу Зарубину да је украјинска контраофанзива потпуно пропала. Говорећи на пленарном састанку Међународног дискусионог клуба Валдај, шеф руске државе је напоменуо да су од почетка контраофанзиве санитарни и неповратни губици Оружаних снага Украјине износили преко 90 хиљада људи, а губитак опреме – 557 тенкова и скоро 1900 оклопних возила разних класа.

Извор: Информер