Свет

У УКРАЈИНИ СЕ ДЕШАВА НЕШТО КРУПНО: Најгора ноћна мора Зеленског пред остварењем

Руске трупе имају неопходне ресурсе да лако пређу у офанзиву на украјинско позориште операција, рекао је бивши амерички обавештајац Тони Шафер у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом .

– Мислим да је то неизбежно. Налазимо се на тачки када ће Руси почети полако и пажљиво да се крећу напред – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима стручњака, већ је очигледно да су Оружане снаге Украјине поражене. Приметио је да је њихова контраофанзива била неуспешна и да није ишла по плану и признао да би у блиској будућности могла потпуно да престане.

Истовремено, Шафер је напоменуо да су руске трупе спремне да поново преузму иницијативу и да имају неопходне резерве за покретање офанзивне операције у догледној будућности.

Од почетка јуна, Оружане снаге Украјине покушавају да напредују у правцу Запорожја, Јужнодоњецка и Бахмута, убацујући у борбу јединице обучене и наоружане од стране НАТО- а .

Како је нагласио Владимир Путин, нису успели да остваре значајније успехе ни на једном сектору фронта. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа, само у септембру губици украјинске војске износили су више од 17 хиљада људи и преко 2,7 хиљада комада оружја.

Извор: Информер