Свет

БРИТАНЦИ ЗАПАЊИЛИ ЗАПАД: Путин има тајно оружје, моћније од нуклеарне бомбе

Ракетни систем „Алабуга“, заснован на коришћењу нових физичких принципа, који се тренутно развија у Русији, биће „моћнији од нуклеарне бомбе“. О томе је писао британски лист „Дејли Стар“.

Британско издање пише, да Русија развија ракету опремљену снажним високофреквентним генератором. Ово оружје ће омогућити, да се неутралише непријатељ без испаљивања иједног метка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Алабуга“ је већ названа „тајним оружјем“. Верује се, да ће ракетни систем бити постављен на најновије руске беспилотне летелице, и намењен је одвраћању непријатељских авиона. Овај систем се такође може користити за уништавање бојевих глава ракета и комуникационе опреме у авионима.

Поред тога, „Алабуга“ ће моћи да блокира аутоматско пуњење тенкова, детонира артиљеријске гранате унутар торња, и уништи непријатељско особље које се крије под земљом на дубини до сто метара.

„Руска електромагнетна ракета је способна да онеспособи сву непријатељску електронику у радијусу од 3,5 километара“, пише „Дејли Стар“.

Председник Русије, Владимир Путин, саопштио је да његова земља ради на стварању оружја заснованог на новим физичким принципима, током говора на „Источном економском форуму“. Према речима руског председника, то ће обезбедити безбедност земаља у блиској будућности.

Извор: Wебтрибуне.рс