Свет

УКРАЈИНЦИ ОБЈАВИЛИ СНИМАК НАПАДА: „Упали смо на Крим“ (ВИДЕО)

Украјинска војна обавештајна служба објавила је снимак на коме се наводно види како специјалне снаге изводе напад на обалу Крима.

Тврде да су се украјински борци „искрцали на територију полуострва Крим и отворили ватру на московске окупаторе“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Датум и време ове операције нису објављени, пише Скај њуз.

Руски државни медији јавили су да је њихово ваздухопловство осујетило покушај Украјинаца да „десантне снаге искрцају у близини рта Тарханкут са три млазњака и једним глисером у северозападном делу Црног мора“.

Додали су да је руска служба безбедности (ФСБ) објавила снимак на којем се види како се испитује „заробљени украјински диверзант“. На снимку се такође види „један брод са аутоматским пушкама и муницијом“.

Русија је нагласила да је ухваћени диверзант био припадник украјинских обавештајаца и да им је признао да је сврха операције била постављање украјинске заставе.

Портпарол украјинске војне обавештајне службе Андриј Јусов потврдио је да се напад заиста догодио, рекавши да је било жртава на обе стране.

„Наши борци су водили жестоку битку на окупираном Криму. Руси су претрпели знатне губитке, а наше групе су се већ вратиле из специјалне операције“, рекао је он за украјински медиј РБЦ.

Он је истакао да је реч о диверзантско-извиђачкој акцији.

Извор: Индекс