Свет

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ, РУСИЈА СЕ САДА ПИТА ЗА СВЕ: Аустријски пуковник дигао Запад на ноге!

Руске трупе напредују и својим нападима одређују где ће Украјина распоредити своје снаге, рекао је пуковник Оружаних снага Аустрије Маркус Рајзнер за немачку телевизију Н-ТВ .

– Русија је својим нападима одједном почела да одређује где Украјина треба да распореди своје снаге. Украјинци су принуђени да реагују – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војни експерт је указао на узалудност нада украјинске команде да ће Русија искористити своје последње резерве да одбије нападе украјинских оружаних снага на југу. Међутим, према Рајзнеру, руске трупе не само да се успешно бране, већ и покрећу снаге за офанзиву.

– Уместо дуго очекиваног пробоја украјинских трупа на југ земље, видимо руску офанзиву на североистоку – навео је експерт.

Рајзнер је додао да је преосталих дванаест бригада Оружаних снага Украјине, од којих је девет комплетирано захваљујући помоћи Запада, значајно исцрпљено.

Руски председник Владимир Путин је прошле недеље рекао у интервјуу Павлу Зарубину да је украјинска контраофанзива потпуно пропала. Говорећи на пленарном састанку Међународног дискусионог клуба Валдај, шеф руске државе је напоменуо да су од почетка контраофанзиве неповратни губици Оружаних снага Украјине износили преко 90 хиљада људи, а губитак опреме – 557 тенкова и скоро 1900 оклопних возила разних класа.

Извор: Информер