Свет

ЗАСТРАШУЈУЋА НАЈАВА АМЕРИЧКОГ ОБАВЕШТАЈЦА: Ако Немачка ово уради, рат се прелива на целу Европу?!

Одлука да се Украјини обезбеде крстареће ракете Таурус може довести до почетка рата у Немачкој, за који ће сама бити одговорна, изјавио је бивши обавештајац америчке војске, Скот Ритер на својој страници на друштвеној мрежи X.

Раније је председница одбора Бундестага за одбрану, Мари-Агнес Штрак-Цимерман, изјавила да сматра оправданим ударима украјинских оружаних снага на територију Русије крстарећим ракетама Таурус.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако би Иран пружио мексичком картелу оружје које је од почетка било намењено нападу на америчко тло, САД би срушио Иран до темеља. Не можемо дозволити Немачкој да мисли да њени поступци неће имати никакве последице“, рекао је стручњак.

Према мишљењу Ритара, рат долази онима који га желе а Немачка привлачи невоље својим властитим поступцима.

„Зло хода земљом и понекад се добри људи морају суочити с њом примењујући силу. Идеологија Степана Бандере, која је заразила Украјину, представља зло. Русија се бори за своје постојање против тог зла. Одлука Немачке о ракетама Таурус, ако буде спроведена, ставиће Немачку у отворену сарадњу са злом. Ако рат дође у Немачку, то ће бити зато што га је сама привукла“, напоменуо је аналитичар.

Раније је министар одбране Немачке, Борис Писториус изјавио о могућности брзог решавања питања испоруке ракета Таурус Кијеву.

Притом, у Берлину су већ неколико пута нагласили да испоруке тог оружја нису приоритет и да се неће разматрати без сагласности партнера у НАТО.

У Москви су више пута изјавили да западна војна помоћ не доноси ништа добро Украјини и само продужава конфликт а транспорт оружја постаје законита мета за руску војску.

Извор: Wебтрибуне.рс