Свет

ЗЕЛЕНСКОМ СТИГЛЕ КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ ИЗ САД: Русија ће ускоро урадити нешто велико, нико неће моћи да је спречи!

Сједињене Америчке Државе очекују да би Русија могла да оствари тактичке добитке у сукобу у Украјини у наредним месецима, изјавио је координатор за стратешке комуникације Беле куће Џон Кирби.

– Ово је динамичан сукоб и Русија би могла постићи неке тактичке помаке у наредним месецима – рекао је он новинарима на брифингу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кирби је додао да САД очекују појачана офанзивна дејства Русије.

Русија је покренула специјалну војну операцију у Украјини 24. фебруара 2022. године. Путин је њен циљ назвао „заштитом људи који су били изложени злостављању и геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.

Он је напоменуо да је специјална операција била изнуђена мера; Русији „није остављена шанса да уради другачије; створени су безбедносни ризици тако да је било немогуће одговорити другим средствима“.

Према његовим речима, Русија већ 30 година покушава да се договори са НАТО-ом о принципима безбедности у Европи , али је као одговор на то била суочена или са циничном обманом и лажима, или са покушајима притисака и уцена, док је алијанса у међувремену, упркос протестима Москве , стабилно се шири и приближава границама Руске Федерације.

Извор: Информер