Свет

ДРАМА У САД! Бајден и екипа ноћима не спавају због језивих вести из Русије

Секретар руског Савета безбедности, Николај Патрушев, послао је сигнал Сједињеним Државама о опасностима употребе нуклеарног оружја, рекао је бивши аналитичар ЦИА, Реј Мекгаверн, у интервјуу за „Јутјуб“ канал „Јудгинг Фреедом“.

Прошле суботе, током говора на предавању друштва „Знање” на форуму и изложби „Русија”, Патрушев је рекао да је Москва први пут у историји постојања нуклеарног ракетног наоружања испред својих конкурената у овој области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Да ли је у праву? Да. Да ли Руси имају оружје које ми немамо? Да, имају хиперсоничне ракете. Овим Патрушев каже- немојте ни покушавати да прибегнете нуклеарном оружју да бисте покушали да спасете Украјину“, објашњава Мекгаверн.

Према његовом мишљењу, пораз Украјине је неизбежан, а САД неће моћи да промене ситуацију уколико не одлуче да користе стратешко нуклеарно оружје. Тиме Русија шаље сигнале да упозори Вашингтон на опасне акције, сматра експерт.

„Руси имају предност захваљујући ракетама „Кинжал“, које су веома прецизне, а већ су се доказале и тестиране у Украјини“, закључио је он.

У октобру, на састанку „Валдајског“ клуба, председник Владимир Путин је подсетио, да у војној доктрини Русије постоје два разлога за могућу употребу нуклеарног оружја- напад на територију земље и претња постојању државе.

Извор: Wебтрибуне.рс