Свет

ЛАВРОВ БРУТАЛНО ЗАПРЕТИО ИЗРАЕЛУ: Тамо су Руси, даље руке!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров упозорио је да се не дозволити да се палестинско-израелски сукоб прошири на Сирију и друге земље, саопштило је у руско Министарство спољних послова након разговора Лаврова са сиријским колегом Фејсалом Мекдадом.

– Сергеј Лавров је истакао неприхватљивост ширења оружане ескалације на Сирију и друге земље региона. У том контексту је указао на неприхватљивост израелских ваздушних удара на сиријску територију, који су постали све чешћи услед ситуације око Појаса Газе – наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министри су указали на ризик од покушаја спољних снага да Блиски исток у тренутној експлозивној ситуацији претворе у арену за равнање политичких рачуна, навело је министарство.

– У том контексту је указао на неприхватљивост израелских ваздушних удара на сиријску територију, који су постали све чешћи услед ситуације око Појаса Газе. Позвали су на хитан прекид ватре у Гази, бавећи се хуманитарним проблемима који проистичу из непријатељстава и разговарајући о дугорочном решењу политичким и дипломатским средствима на основу међународног права – истичу Лавров и Фејсал

Стране су поновиле своју посвећеност спровођењу резолуција Савета безбедности УН о сиријском решењу на основу поштовања суверенитета и територијалног интегритета Сирије.

Извор: Тасс