Свет

РУСИЈА ПОСЛАЛА ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ СВИМ СЛОВЕНИМА: САД оптужене за застрашујуће планове

Американци врше биолошка истраживања на биолошком материјалу Словена и праве вештачке патогене отпорне на вакцине и антибиотике, упозорава секретар Савета безбедности Русије

Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев данас је упозорио да расте вероватноћа да би Кијев могао да употребии биолошко оружје и тако изврши диверзију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, није искључено да би Украјина могла у потпуности да изгуби контролу над биолошким објектима на својој територији. У том контексту он подсећа да Сједињене Америчке Државе у близини границе са Русијом, а на територији Украјине и других држава недалеко од ње, спроводе биолошка истраживања на биолошком материјалу, који, између осталог, припада и Словенима.

Вашингтон наставља да ради на биолошким програмима који имају за циљ креирање вештачких патогена, отпорних на вакцине и антибиотике, додаје он.

Стога Патрушев упозорава да, када је реч о руском Централном федералном округу, у који спадају и области на граници са Украјином – Белгородска, Брјанска, Курска област – за њих главну биолошку опасност представљају биолошки програми САД. Такође, он је на данашњем састанку о безбедности у поменутом округу истакао да земља мора појачати одбрану руских биолошких објеката, како би они били заштићени од евентуалних терористичких напада.

Патрушев упозорава и да истраживања Вашингтона могу изазвати нове епидемије и пандемије.

„Акције Американаца везане за биолошке лабораторије у непосредној близини руске границе и ширење спектра биолошких истраживања нема сумње да представљају озбиљну биолошку претњу и да захтевају осмишљавање ефикасних мере за њихово елиминисање“, закључује он.

Опасност и од радијације

Испоруке Украјини граната са осиромашеним уранијумом значајно повећава опасност од радијације, али западне политичке елите нису забринуте за здравље чак ни сопственог становништва, рекао је секретар Савета безбедности Русије.

„Наша упозорења нису послушана. Као резултат уништавања складишта са гранатама са осиромашеним уранијумом које су англосаксонци испоручили – како би спречили њихову употребу против Русије – већ неколико месеци Европљани бележе пораст радијације у њиховим земљама“, рекао је секретар Савета безбедности Русије.

Извор: РТ