Свет

АГЕНТ ЦИА ДИГАО УЗБУНУ: Зеленски на листи за одстрел, они ће га убити

ЦИА може сама да елиминише Зеленског, али ће највероватније на убиство натерати званичнике или генерале који су непријатељски расположени према председнику, рекао је бивши обавештајни официр ЦИА Фил Гиралди у интервјуу за Јутјуб канал „Јудгинг Фреедом“.

Водитељ канала поставио је бившем обавештајцу питање о могућности да Зеленског убију агенти ЦИА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– ЦИА може да убије Зеленског, али је већа вероватноћа да ће покушати да натерају неког од локалних званичника или генерала да то организује – одговорио је Гиралди.

Бивши агент је поделио сопствене информације о расположењу у америчкој обавештајној заједници. Према Гиралдију, ЦИА, војна обавештајна служба и доушници Стејт департмента се слажу да је пораз Кијева неизбежан. Неслагања између ресора своде се само на питање колико дуго Володимир Зеленски може да издржи, приметио је бивши обавештајац.

Аналитичар је такође рекао да је обавештајна заједница добро упозната са великим сумама новца које је стрпао у џеп украјински председник.

Поред тога, Гиралди је прокоментарисао изјаве Зеленског о свеобухватној подршци Кијева на Западу.

– Питао сам се да ли је Зеленски пијан. Нисам видео много порука о понудама за помоћ. Мислим да машта. Пао је најниже што је могао – рекао је бивши обавештајац.

У последње време западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почеле да се замарају украјинским сукобом, а подршка кијевском режиму слаби. Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући опште нацрте чега би Украјина можда морала да одустане да би постигла споразум.

Извор: Ало