Свет

СТИЖЕ СНЕГ: Србија ће се забелети за викенд

У СРБИЈИ ће сутра бити облачно и хладније, местимично са кишом, која ће после подне на високим планинама изнад 1.500 метара надморске висине прећи у снег.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, најнижа температура биће од 7 до 11, највиша од 9 до 14 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Касније после подне и увече у већини крајева престанак падавина, а затим и постепено смањење облачности, осим на југу земље.

Дуваће слаб и умерен, после подне у краткотрајном појачању западни и северозападни ветар, само још ујутро и пре подне на југу и југоистоку земље дуваће умерен и јак јужни и југозападни ветар који ће средином дана и у овим пределима скренути на западни и северозападни правац.

И у Београду сутра облачно и хладније, повремено са кишом. Касније после подне престанак падавина, а затим и постепено смањење облачности.

Ветар слаб и умерен, после подне у краткотрајном појачању западни.

Температура без већег колебања, од 10 до 13 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до суботе, 18. новембра, у недељу и понедељак јутро свеже понегде са слабим приземним мразом.

Током дана у понедељак претежно сунчано уз малу и умерену облачност, осим на крајњем југу и југоистоку Србије где ће се задржати облачно време, понегде са кишом, а у уторак умерено облачно и у већини крајева суво, само на северу понегде са слабом кишом.

Затим поново променљиво са чешћом појавом кише, а дневна температура биће у границама просека за другу декаду новембра.

Извор: Танјуг