Свет

ТРАГЕДИЈА НА АУТО-ПУТУ: Запалио се школски аутобус, ученици и наставници живи изгорели (ВИДЕО)

До несреће је дошло кад је камион ударио школски аутобус отпозади, услед чега се возило са ученицима запалило.

Најмање шест особа, од којих је троје ученика, погинуло је у страшној саобраћајној несрећи која се десила на ауто-путу у америчкој држави Охајо, кад се камион закуцао у школски аутобус. Медији јављају да у удесу има и 18 повређених путника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У несрећи је учествовало укупно пет возила, а десила се на ауто-путу Интерстате 70 Wест у округу Ликинг, нешто пре 9 сати ујутру по локалном времену.

Троје погинулих су ученици локалне школе у градићу Зорвилу, а троје су наставници, који су путовали у другом возилу. Сви заједно су путовали на конференцију школских одбора Охаја у Коламбусу, а у аутобусу је био школски оркестар који је требало да наступи на конференцији.

Објављена су и имена ученика који су погинули: Џон Мозли (18), Џефри Ворел (18) и Кејтлин Овенс (15). Погинули наставници су Дејв Кенат (56), Шенон Вигфилд (45) и Кристи Гејнот (39).

До несреће је дошло кад је камион ударио школски аутобус отпозади, услед чега се возило са ученицима запалило. Верује се да је 15 од 18 повређених особа малолетно, а страхује се да има јако тешких повреда међу њима.

На сликама које стижу са лица места види се да је школски аутобус потпуно захваћен пламеном. Виде се и густи облаци дима на месту несреће, као и ватрогасна возила.

У држави Охајо заставе су спуштене на пола копља.

– Ово је најгора ноћна мора, да у удесу учествује аутобус пун деце, најгора ноћна мора за породице или за школу – рекао је гувернер Охаја Мајк ДеВајн.

Наводи се да је камион који је учествовао у удесу из фирме Пајонир Трејлс. Они су се огласили и објавили да „компанија сарађује са властима у напору да се открије узрок несреће“.

Извор: Дејли мејл/Srbija Danas