Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА ОТКРИО: САД ово крију као змија ноге

Фото: Pixabay.com

„Генерали оружаних снага Сједињених Америчких Држава немају довољно квалификација да пруже подршку Украјини у супротстављању Руској Федерацији.

То је изјавио бивши службеник Централне обавештајне агенције САД, Лари Џонсон, у интервјуу за YоуТубе-канал Јудгинг Фреедом.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Американци који дају савете у вези са овим ратом у Украјини су као да 70-годишњи инструктор за вожњу из ваше локалне школе обучава Формула-1 возаче како да воже тркачке аутомобиле. Немају квалификације“, изјавио је експерт.

Он је тако коментарисао вести у вези са тиме што је Вашингтон послао генерала Антониоа Агута у Кијев да развије нову војну стратегију бивше совјетске републике.

У овом контексту, Лари Џонсон је напоменуо да високопостављени официри у Сједињеним Америчким Државама нису учествовали у сукобима сличним украјинском од времена Другог светског рата.

„Ако сте икада имали посла с алкохоличарем, знате да га морате пустити да дотакне дно, он мора сам да схвати да му је потребна помоћ. Отуда је и одлука да се Агуто пошаље у Кијев“, рекао је бивши радник Централне обавештајне агенције.

Сличан став је својевремено изразио и посланик Државне думе Михаил Шеремет. Он је навео да промена стратегије, чак ни уз помоћ САД, не би могла унети озбиљне промене у сукоб.

Парламентарац је појаснио да заокрет у украјинском правцу сигурно неће бити.“

Извор: Wебтрибуне.рс