Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА ЗАТРЕСАО СВЕТ: Зеленском стиже нуклеарна бомба?!

Из очаја Сједињене Државе могу одлучити да изврше провокацију како би оправдале трансфер нуклеарног оружја Украјини, рекао је бивши аналитичар ЦИА Реј Мекгаверн у интервјуу за Јутјуб канал „Диалогуе Wоркс.“

– Догодиће се нека врста операције лажне заставе. Или нека друга подла ствар која ће се користити да се у очима америчког народа оправда пребацивање мале нуклеарне бомбе за Украјину – страхује стручњак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Мекгаверну, Володимир Зеленски је две недеље раније отпутовао у Сједињене Државе управо због такве авантуре. Аналитичар је наговестио да би „ратна партија“ Вашингтона могла да позове украјинског председника на лични састанак како би му поверила спровођење плана у живот.

– Америчком народу је толико испран мозак о Русији и Путину да може да пристане на ово – брине бивши агент ЦИА.

Раније је Сергеј Ознобишчов, шеф сектора војно-политичке анализе и истраживачких пројеката Центра за међународну безбедност ИМЕМО РАН, рекао да су изјаве о потреби преноса тактичког нуклеарног оружја у Кијев „потпуно неодговорне“. Према речима руског експерта, Бајденова администрација неће пристати на тако радикалну ескалацију сукоба у Украјини.

Извор: Информер