Свет

БИВШИ ШЕФ НАТО ШОКИРАО ЗЕЛЕНСКОГ: САД су окренуле леђа Володимиру, мораће да призна Крим у замену за

Фото: Х принтскрин

Америчка влада је окренула леђа украјинском председнику Владимиру Зеленском због неуспеле контраофанзиве Оружаних снага Украјине, изјавио је пензионисани адмирал америчке морнарице и бивши главнокомандујући НАТО-а Џејмс Ставридис.

– Морамо искрено да признамо да контраофанзива Оружаних снага Украјине овог лета није имала никаквог успеха. Она је заиста пропала. Украјински напад је пропао. То је довело до разочарења у САД, а Зеленски је у потпуно другачијем положају него пре годину дана – казао је Ставридис.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши шеф НАТО-а је оценио да ситуација иде добро за руског председника Владимира Путина, истакавши да је ојачао односе са многим земљама.

– Владимир Путин ради одлично. Ово је добра година за њега – нагласио је пензионисани адмирал.

Према његовим речима, Зеленски би могао да размотри опцију признања Крима као територију Руске Федерације, а та опција би могла бити могућа у замену за прећутни пристанак Кијева на чланство у ЕУ и НАТО.

Председник Украјине Владимир Зеленски састао се раније са америчким председником у Вашингтону, након чега је одржао говор у Сенату, а затим разговарао са председником Представничког дома, Мајком Џонсоном.

Извор: Ало