Свет

ЦРНЕ СЛУТЊЕ СЕ ОБИСТИНИЛЕ: Напали су

Фото: Х принтскрин

Израелска војска саопштила је данас да је обновила борбена дејства против Хамаса у Појасу Газе и да њени авиони изводе серију ваздушних напада на циљеве те милитантне групе.

Израелска војска тврди да је Хамас прекршио услове привременог примирја и да је испалио ракету према израелској територији непосредно пред истицање примирја јутрос у шест сати по локалном времену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војска је потом навела да њени борбени авиони изводе талас ваздушних напада на циљеве Хамаса у Појасу Газе и да ће ускоро објавити детаље о тим нападима.

Претходно је израелска војска саопштила да је пресрела ракету лансирану из Газе рано јутрос након што су се активирале сирене за ваздушни напад у израелским заједницама, пренио је Ројтерс.

Израелска јавна телевизија Кан навела је да је то први напад на Израел откако је почело примирје са Хамасом 24. новембра.

Неколико експлозија и пуцњава чуле су се рано јутрос у сјеверној Гази, јавила је новинска агенција Шехаб за коју се сматра да је блиска Хамасу.

Други медији повезани са Хамасом јавили су да дронови прелећу изнад града Газе.

Ниједна страна није најавила продужење примирја.

Није било коментара Хамаса, нити преузимања одговорности за лансирање ракете, пренио је „Гардијан“.

Седмодневно примирје између Израела и Хамаса истекло је јутрос, а у четвртак размењено је осам талаца за 30 палестинских затвореника и ушло је више хуманитарне помоћи у Појас Газе.

Извор: Танјуг

Ознаке