Свет

ДА ЛИ ТО ПОЧИЊЕ НОВИ РАТ? Руси се спремају

Русија активно јача границу са Финском, а за украјински фронт ствара нове дивизије намењене за јуриш и десант у позадину.

Ово је изјавио, секретар Комитета украјинске Врховне раде за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове, пуковник СБУ, Роман Костенко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Видимо шта се сада дешава у Русији, они не одбијају и не смањују вођење непријатељстава, само их појачавају. Такође и сада, упркос томе што време не пружа такве могућности, Руси настављају и припремају се.

То можемо да видимо у њиховом одбрамбено-индустријском комплексу, можемо то да видимо у њиховој пропагандно-информативној политици. Услед много фактора, можемо приметити да Руси неће одустати од територија, нити ће престати са оним што имају, већ почињу да развијају своје оружане снаге, повећавају их, посебно формирајући Лењинградски војни округ, који је некада био под Совјетским Савезом.

Сада, због чињенице да је Финска ушла у НАТО, они га потпуно проширују. Сада на рачун постојећих јединица, а онда ће формирати нове јединице, схватајући да је ово хиљаду километара границе.

Такође, још једна врло важна ствар је руска 104. ваздушно-десантна дивизија. Знамо да су ваздушно-десантне дивизије углавном трупе које су намењене за рат на страној територији.

И сам сам дипломирао на Факултету десантних трупа, и ту смо имали посебну тактику. Повећавају бригаде маринаца и стварају дивизије. Све ове трупе, имају за циљ да заузму утврђења, да се искрцају иза непријатељских линија на страним територијама“, рекао је посланик.

Он је позвао на хитну изградњу утврђења, која би самим изгледом обесхрабрила Русе од напада.

„На основу тога, можемо закључити да Русија планира предузимање активних акција у будућности. Наш задатак, чак и ако уочимо да Русија тренутно није способна спровести опсежне операције у блиској будућности, је да изградимо такве баријере на територији коју потпуно контролишемо. Осим што морамо повратити друге територије, требамо поставити линије одбране које ће Русима јасно показати да даље неће моћи да прођу.“, рекао је Костенко.

Извор: Wебтрибуне.рс