Свет

ГОРЕЋЕ ЗЕМЉА ПОД НОГАМА: Медведев најавио брутално спаљивање од истока до запада!

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Терористички напад на Белгород и погибија цивила представљају „крвави злочин бандеровске копилади“ из немоћи да нешто промене на фронту, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Ми нисмо они. Мада, неки гад, као што је Зеленски, спава и сања да су наше Оружане снаге претвориле центар Кијева у нешто попут Појаса Газе. Тада би било лакше камчити ново оружје од својих господара. У петак је руска војска нанела огрому штету војној и другој инфраструктури неонацистичког режима и наставићемо. А гадовима који су издали злочиначко наређење ће горети земља под ногама. Од запада до истока те територије које још контролишу“, написао је Медведев у на друштвеној мрежи „В контакте“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, такође, пожелео брз опоравак рањенима, а родбини и пријатељима жртава снагу.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да је гранатирање Белгорода „цинични и крвави злочин“ и да ће сви извршиоци и налогодавци зог злочина бити кажњени.

Подсетимо, украјинске снаге су раније данас гађале Белгород ракетама „ољха“ и из вишецевних бацача ракета чешке производње. Коришћена је забрањена касетна муниција. У нападу је погинуло 14 особа, а 108 је рањено.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова саопштила је да је Русија тражила седницу Савета безбедности Уједињених нација због украјинског терористичког напада на Белгород.

Извор: РТ