Русија

Напади широм земље? ОГЛАСИЛА СЕ МОСКВА

Од фебруара 2022. године у Русији је спречено 188 терористичких злочина, саопштио је информативни центар Националног антитерористичког комитета.

Напомиње се да је у уторак у Москви, под руководством директора ФСБ Русије Александра Бортњикова, одржан састанак комитета на коме су размотрена питања супротстављања тероризму као и развијање мера за њихово унапређење, узимајући у обзир нове претње које су се појавиле у позадини Специјалне војне операције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Од фебруара прошле године у земљи је спречено 188 терористичких злочина. У већини случајева, под утицајем радикалних идеја, припремали су их млади људи ниских моралних квалитета, који воде маргиналан начин живота, који не размишљају о последицама својих акција“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је неопходно повећати ефикасност рада свих органа власти и образовних организација у формирању одбацивања идеја тероризма и неонацизма код младих.

У категорију терористичких злочина не спадају само припрема и извршење терористичких аката, већ и врбовање у терористичке организације, јавни позиви на тероризам, узимање талаца и слично.

Члан Комитета Државне думе за безбедност и борбу против корупције Михаил Шеремет изјавио је раније да је украјински председник Владимир Зеленски претворио своју земљу у терористичку, „покушавајући да терористичке акте представи као војне успехе како би добио похвале и новчане награде“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке