Свет

МОСКВА ОТКРИЛА ТАЈНИ ПЛАН САД: Отвара се „други фронт“ против Русије!

Сједињене Америчке Државе сматрају Јужни Кавказ одскочном даском за отварање „другог фронта“ против Москве, рекао је заменик руског министра спољних послова Михаил Галузин у интервјуу за РИА Новости.

– Вашингтон дуго није крио чињеницу да на Јужни Кавказ гледа као на одскочну даску за отварање „другог фронта“ против Русије – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, „све ово суштински је у супротности са истинским интересима народа у региону“.

Раније је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова напоменула да Јерменија, „на предлог или подстицај Запада“, показује намеру да радикално преоријентише своју спољну политику.

Акције Сједињених Држава и Европске уније „подређене су циљу избацивања Русије са Јужног Кавказа“, нагласио је дипломата.

Прошле године су Јереван и Баку, уз посредовање Русије, Сједињених Држава и Европске уније, започели разговоре о будућем мировном споразуму.

Пашињан је крајем маја ове године рекао да је Јереван спреман да призна суверенитет Азербејџана у совјетским границама, односно заједно са Карабахом.

У септембру је руски председник Владимир Путин приметио да је јерменско руководство у суштини признало суверенитет Азербејџана над Карабахом.

Како је навео Алијев, Азербејџан и Јерменија би могли да потпишу мировни споразум пре краја године ако Јереван не промени став.

Извор: Ало