Свет

МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ ЛЕОНКОВА: Украјинска војска ће престати да постоји следеће године

Амерички часопис „Милитарy Wатцх“ објавио је, да су војници Оружаних снага Украјине све чешће почели да дезертирају. Истовремено, како наводи издање, искусни војници украјинске војске пуцају у бегунце како би смањили број дезертера.

Издање напомиње, да је морал украјинских оружаних снага нарушен због неуспеха контраофанзиве, огромних губитака, немогућности новог западног наоружања да преокрене ток сукоба, као и због преусмеравања Западног снабдевања оружјем Израелу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, Кијев, схватајући шта се дешава, и даље наставља да шаље борце у зону борбених дејстава без потребног нивоа обуке. Као резултат тога, они се предају руској војсци.

„Све више аналитичара долази до закључка, да је пораз Кијева готово неизбежан, и да се коначно може постићи 2024. године“, резимирају аутори чланка.

„Пракса коришћења баријера и других казнених мера, укључујући и стрељање дезертера на лицу места без суђења и истраге, доводи до негативног нивоа мотивације за војнике Оружаних снага Украјине.

Као резултат тога, свако коме се да митраљез и пошаље на линију фронта, види само две опције да избегне смрт – или дезертерство или предају. Истовремено, режим Зеленског је већ изгубио способност да се носи са последицама масовног дезертирања.

Рекли су да ће дезертери бити хватани широм земље, али режим нема довољно снаге да прикупи потребну количину „топовског меса“ и пошаље је у борбу. Казнене мере и стрељање на лицу места без суђења – такође не помажу да се дезертерство заустави“, каже руски војни аналитичар, уредник часописа „Арсенал отаџбине“, Алексеј Леонков.

По његовом мишљењу, украјинска војска се потпуно распала: „Колико год наоружања и опреме у њу уложили сада, она неће постићи никакве резултате. Сада није у стању да води не само офанзивне, већ ни одбрамбене акције.

На линији борбеног додира видимо нискомотивисану војску, чијем особљу је речено да он наводно стално побеђује, а његова ствар је праведна. Међутим, ови војници су већ схватили да су преварени.”

„Следеће године ће највероватније украјинска војска престати да постоји, а Запад ће се бринути како да блокира границе европских земаља, да се разнородни елементи поражене украјинске армије не слију у Европу.

У ствари, то већ видимо – Пољска и Словачка су прогласиле блокаду у вези са транспортом у Украјину. Ово је прва претеча баријере коју ће Запад поставити на пут украјинске евакуације“, резимира експерт.

Извор: Wебтрибуне.рс