Свет

НЕМАЧКИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО ШТА СПРЕМАЈУ РУСИЈИ: Погледајте амерички списак Кијеву! Ово нико није очекивао!

Оружане снаге Украјине припремају нову офанзиву у 2024. години.

Ово тврди немачки експерт за област безбедности и саветник за политичка питања Нико Ланге у интервјуу за лист „Велт“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Украјина, вероватно, прикупља ресусрсе за нову контраофанзиву у следећој години“, рекао је Ланге.

Према његовом мишљењу, основни правац нове контраофанзиве биће Херсон.

Ланге је додао да о томе говори и списак наоружања који је Украјина предала САД. На њему су хеликоптери типа „блек хоук“ и „апач“, авиони Ф-16 и Ф-18, разни ракетни системи, тенкови „абрамс“, беспилотне летелице и муниција.

„У целини гледано украјинска наруџбина наговештава нови покушај преласка на маневарски рат, по могућности уз истовремено коришћење разних борбених система, што током летње контраофанзиве Кијева није било реализовано“, наводи Ланге.

Лист подсећа на то да су Оружане снаге Украјине летос покушале да савладају руску линију одбране уз употребу немачких тенкова „леопард“ и америчких борбених возила пешадије „бредли“. Контраофанзива је, ипак, окончана катастрофом, закључује лист.

Украјинска контраофанзива је почела 4. јуна, али ни на једном правцу украјинска војска није успела да постигне значајан успех. Председник Русије Владимир Путин је констатовао да је контраофанзива пропала.

Западни медији све чешће пишу о томе да су САД и Европска унија уморне од украјинске кризе, а да подршка Зеленском слаби.

Према информацијама телевизијског канала Ен-Би-Си, амерички и европски чиновници већ разговарају с кијевским властима о евентуалним последицама мировних преговора с Русијом и о томе од чега би Украјина морала да одустане да би постигла договор.

Извор: Интермагазин