Свет

НИЈЕ ПУТИН, ОВАЈ ЧОВЕК ЋЕ ЗБРИСАТИ ЗЕЛЕНСКОГ: Москви стигле одличне вести из Кијева, све је кренуло низбрдо!

Украјински портал Страна објавио је нове анкете које су показале да је рејтинг главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног премашио показатеље председника Володимира Зеленског.

Тензије у Украјини расту док се чека на договор око председничких избора који би требало да се одрже на пролеће, а анкета Групе Рејтинг показала је да би могла да се води неизвесна борба између Зеленског и Залужног.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Залужном „потпуно верује“ 63 одсто испитаника, а Зеленском 39 одсто. Главнокомандујућем „прилично верује“ 19 одсто испитаника, а председнику 33 одсто. Генерално поверење у главнокомандујућег остаје на нивоу од 82 одсто, а у шефа државе 72 одсто.

Судећи према подацима анкета поверење у Зеленског значајно опада од јула 2023. године.

На хипотетичким изборима на којима би учествовали Зеленски и Залужни ниједан од њих не би победио у првом кругу. Зеленски би освојио 47,4 одсто гласова док би за Залужног гласало 30,7 одсто грађана. У другом кругу гласови би били подељени скоро подједнако – Зеленски би освојио 42, а Залужни 40 одсто.

Страна напомиње да Валериј Залужни још није изразио своје председничке амбиције.

Обично, након номиновања за избор, рејтинг кандидата значајно расте. То је био случај и са рејтингом Зеленског након што је објавио своју председничку номинацију у новогодишњој ноћи 31. децембра 2018. године.

Извор: Курир.рс/З.Ко/Страна