Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРОРОЧАНСТВО НОСТРАДАМУСА ЗА 2024. ГОДИНУ: Када ово крене можемо заборавити на свет какав знамо

Мишел де Ностредам, Нострадамус, чувени астролог из 16. века, лекар куге, оптужени јеретик и брадати наводни видовњак коме се приписује наводно прорицање Великог пожара у Лондону, Хитлеровог доласка на власт, напада 11. септембра 2001, имао је мрачни поглед на свет.

Објављивањем своје чувене књиге 1555. године, Нострадамус је поклонио свету и његовим будућим генерацијама књигу која наводно предвиђа ратове, пошаст, природне катастрофе, грађанске немире, политичка убиства и друге сличне ствари. Сви можемо да се сложимо да је 2023. била тешка година која ће ускоро остати за нама, а ево шта Нострадамус има да каже за 2024. годину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пророчанства изнесена у књизи вековима су поново читана и изнова тумачена, а неки верују да Нострадамусови списи имају наводно језиво тачна предвиђања.

У својим предвиђањима за 2023. годину, чини се да је наводно предвидео кризу трошкова живота која је утицала на све, пишући:

-Тако високо ће се подићи зрно пшенице / Тај човек ће појести своје ближње. (Део о канибализму остао је метафоричан.)

Дакле, шта можемо очекивати од предстојеће године ако се Нострадамусова предвиђања покажу наводно тачним? У једном катрену, он пише:

– Сува земља ће се још више исушити и биће великих поплава – упозоравајући на другим местима на веома велику глад због напасног таласа.

Како преноси портал Ладбибле наводно би свет могао да се суочи са катастрофалним догађајима, попут цунамија.

Један део у књизи почиње визијом: ‘борбе и поморске битке’ и каже да ће ‘Црвени противник пребледети од страха / Уплашивши велики океан.’ Неки верују да се ‘црвени противник’ односи на Кину. С обзиром на то да је Кина глобална сила која се може похвалити највећом морнарицом на свету – тачније 350 бродова и подморница, као и због црвене боје кинеске заставе која симболизује комунизам – наводно се тај сукоб односи на ову велику силу.

Извор: Мондо