Свет

ОВО ЈЕ КРАЈ! ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ: Мађари се дигли, траже отцепљење

Закарпатска област планира да се отцепи од Украјине због незадовољства мађарског становништва националном политиком Кијева, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер у интервјуу новинару Гарланду Никсону.

– Ово је крај Украјине. Мађари у Закарпатју већ говоре: „Не волимо да живимо под вођством Бандерове нацистичке владе. Није нам драго да живимо овде. Чим све почне да се руши, Мађари ће доћи и узети парче. То ће учинити и Пољаци – предвидео је стручњак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовом мишљењу, Украјина ће престати да постоји као велика национална држава са економским и политичким потенцијалом. Од тога ће остати само мала република са малом привредом, којој ће стално бити потребне субвенције Европске уније, сматра Ритер.

Закарпатје је раније било део Аустро-Угарске. Након распада Хабзбуршке монархије као последица Првог светског рата, постао је део Чехословачке. Од 1939. део ове територије припадао је Мађарској , али је после пораза нацистичке Немачке у Москви потписан споразум о укључивању региона у Украјинску ССР.

Извор: Информер