Свет

ПАНИКА У НЕМАЧКОЈ! „Спремите се за рат“: Руси крећу на Европу?

Фото: Pixabay.com

Не треба искључити поновно увођење војног рока, рекао је данас за Дие Велт високи члан немачке либералне странке ФДП, мањег партнера у владајућој коалицији.

„Раније сам био против укидања обавезног служења војног рока“, рекао је заменик лидера ФДП Волфганг Кубицки. Војна служба претворила је Бундесвер у народну војску, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Немачка није ни ментално ни чињенично спремна нити способна да се брани, рекао је Кубицки за дневне новине. Европа у целини тренутно није у стању да се одбрани, сматра Кубицки. „Из тог разлога, подржавам снабдевање Украјине оним што можемо да испоручимо, а затим брзо поновно наручивање за Бундесвер“, изјавио је он.

Постоји могућност да Сједињене Америчке Државе не буду спремне да бране Европу, па се Немачка мора што ефикасније и брже наоружати, а „ако је потребно, поново увести обавезну војну обавезу”, рекао је политичар ФДП.

Кубицки има другачији став од Кристине Дуер, шефице странке у парламенту, која је критиковала недавне коментаре министра одбране Бориса Писторијуса у вези са поновним увођењем војне обавезе. Дуер је истакао „озбиљно мешање у слободу младих“ у свом коментару медијској групи Функе.

Кубицки је подржао Писторијусов позив да Бундесвер буде спреман за рат. „Морамо бити спремни за рат. Ово никада не бисте чули од мене пре 2022. године“, рекао је он.

Извор: Индекс