Свет

ПОЉАНСКИ ЗАПРЕПАСТИО КИЈЕВ: Пропустили сте прилику, сад вам преостаје само ово

УКРАЈИНА је пропустила прилику да закључи повољан мировни споразум и сада ће сваки могући договор одражавати њену капитулацију, изјавио је први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.

Одговарајући бившем америчком амбасадору у Русији Мајклу Макфолу, Пољански је рекао да је опште познато да су преговарачи прафирали мировни споразум, те да је његову копију лично показао председник Русије Владимир Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-И ову причу као и директну улогу Велике Британије и САД у убеђивању Украјине да одбије споразум потврдили су многи, каже Пољански.

Он је оптужио Макфола да ће бити „заслужан“ због сталног ратног хушкања и обмањивања јавности САД о стварној ситуацији на терену.

Како је рекао, иако се представља као „само професор“, сви знају праву деструктивну улогу некадашњег америчког амбасадора на простору бившег Совјетског савеза.

-У интервјуу сте себе 2012. године описали као специјалиста за демократију, антидиктаторске покрете и револуције, посетио је Пољански.

Макфол је претходно рекао како није лично саботирао мировне преговоре Москве и Кијева, те да је он само професор и да не би требало прецењивати његову моћ.

-Моји пријатељи су били у Турској на овим преговорима, и они причају сасвим другачију причу. Путин никада није био озбиљан. Његови преговарачи нису имали директне везе са њим, тврди Макфол.

Извор: РТ