Свет

ПУТИН САМО ОВО ЧЕКА: Ако овај човек победи у САД, руски лидер добија све што је тражио!

Решење рата у Украјини захтеваће од Кијева да уступи источне делове земље, рекао је кандидат за председника САД Вивек Рамасвами.

– Предлажем разуман договор који би обезбедио очување суверенитета Украјине, да, уз неке уступке територија, источних региона у којима живи становништво које говори руски. И обавезу да Украјина неће бити примљена у НАТО, већ само ако се руски председник Владимир) Путин повуче из војног савеза са Кином – рекао је Рамасвами током разговора са бирачима који преноси ЦНН .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Политичар је рекао да сукоб око Украјине не унапређује интересе САД и повећава ризике од светског рата.

Референдуми о уласку ДНР , ЛНР , Херсонске и Запорошке области у састав Руске Федерације одржани су 23-27. септембра 2022. године.

На основу резултата обраде 100% гласачких листића у ДПР, 99,23% бирача гласало је за прикључење Руској Федерацији, у ЛНР – 98,42%, у Херсонској области – 87,05%, у Запорошкој области – 93,11% .

Руски председник Владимир Путин је 30. септембра у Кремљу говорио о резултатима ових референдума, након чега је са њиховим шефовима потписао споразуме о пријему региона у састав Русије.

Извор: Информер

Ознаке