Свет

РУСИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ИЗЈАВУ ШЕФА НАТО: Ово значи само једно, у Украјини се спрема нешто велико!

Промена психологије украјинског сукоба долази са самог Запада, рекао је руски сенатор Алексеј Пушков, реагујући на изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга о „припреми за лоше вести из Украјине“.

– Јуче сам већ писао о промени светске психологије украјинског сукоба. Ова промена се не шири само на Запад, већ у великој мери долази са самог Запада као директног учесника и аутора украјинске кризе. А сада генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг већ позива на „припрему за лоше вести из Украјине.“ Пре само шест месеци било је немогуће из њега исцедити признање да се сукоб одвија у губитничком правцу за Украјину – написао је политичар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг у интервјуу немачкој телевизији АРД , одговарајући на питање да ли очекује да би се ситуација за Кијев на фронту могла погоршати, позвао на припреме за „лоше вести“ из Украјине.

Руски сенатор је додао да је све што се дешава сасвим очекивано у позадини неуспеле контраофанзиве Кијева, неспособности западних санкција да уруше руску економију и кризе на Блиском истоку.

– Неко може, наравно, као шеф Пентагона Лојд Остин, тврдити да су Сједињене Државе способне да делују истовремено у два правца – украјинском и блискоисточном. Али, како показује развој догађаја и унутар и изван Сједињених Држава, успешно спровести такву политику је немерљиво компликованије – додао је Пушков.

Москва је више пута изјављивала да војна помоћ НАТО-а не слути на добро Украјини и само продужава сукоб, док транспорт са оружјем постаје легитимна мета руске војске.

Владимир Путин је раније рекао да контраофанзива украјинских оружаних снага није дала резултате.

Русија мирно иде ка остварењу својих циљева у специјалној операцији, нагласио је председник, изразивши уверење да ће сви задаци бити завршени.

Извор: Информер