Русија

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ! Путин одредио датум? Ево кад ће крај рата

Руски председник Владимир Путин је већ одредио када ће бити крај рата у Украјини, тврде званичници у Кијеву.

Тај датум поклапа се са оним када Русија слави победу над нацистима у Другом светском рату – 9. мај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генералштаб оружаних снага Украјине саопштио је да руска пропаганда „намеће идеју да рат мора бити завршен пре 9. маја 2022. године“.

Русија на тај датум сваке године одржава екстравагантну параду за Дан победе на московском Црвеном тргу како би обележила предају нацистичке Немачке и крај Другог светског рата.

Генералштаб оружаних снага Украјине је у објави на Фејсбуку рекао:

„Према доступним информацијама, међу људством оружаних снага Руске Федерације стално се спроводи пропагандни рад, који намеће идеју да рат мора бити завршен пре 9. маја 2022“.

У овој објави се такође тврди да су руске медицинске установе, постављене на територији близу границе са Украјином, пуне рањених руских војника који су учествовали у рату и наишли на јединице одбрамбених снага.

У посту додају:

„Непријатељ под хитно предузима мере за обнављање борбене способности ваздушно-десантних јединица које су претрпеле критичне губитке у људству и војној опреми“.

Украјинске оружане снаге саопштиле су да се „руски окупатори суочавају са огромним потешкоћама у украјинским градовима и немају подршку локалног становништва“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92