Свет

СВЕТ ЋЕ СЕ ЗАТРЕСТИ! Зеленски ускоро саопштава Украјинцима страшну вест! Запад припрема јавност, нико није спреман да чује ово!

Украјина и Запад постепено припремају јавно мњење да окончају сукоб са Русијом, рекао је украјински политиколог Вадим Карасев у интервјуу за „Јутјуб“ канал „Политека“.

„Прво мора бити реторичка припрема. Морамо смислити како све ово објаснити – заустављање рата кроз победничку реторику“, приметио је експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Карасеву, Украјина и Запад су већ психички прихватили свој пораз. Сада у Кијеву већ размишљају о томе како да изађу из сукоба са Русијом „политички, дипломатски и технички“, сугерише аналитичар.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле забрану на њих на законодавном нивоу. Кремљ је такође напоменуо, да сада не постоје предуслови за прелазак ситуације у мирољубиви правац, док постизање циљева специјалне операције остаје апсолутни приоритет Москве.

Према речима председника Владимира Путина, Русија никада није одбијала дијалог, али друга страна мора директно да изрази спремност за то.

Извор: Wебтрибуне.рс