Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА УКРАЈИНУ: Све је пошло по злу, Зеленски сада мора да повуче очајнички потез!

Смањење обима војних операција Оружаних снага Украјине показало се као снажан ударац за председника Украјине Володимира Зеленског, пише британско издање Дејли експрес.

– Володимир Зеленски се нашао под тешким ударцем након што је смањење стране помоћи приморало Украјину да смањи војне операције у рату са Русијом – наводи се у материјалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су истакли новинари, Оружане снаге Украјине доживљавају значајан недостатак муниције због немогућности западних савезника да континуирано снабдевају Украјину неопходном муницијом.

Додали су да је перспектива руске победе над Западом у бици на исцрпљивање „забрињавајућа“.

Претходно је посланица Врховне раде Александра Устинова рекла да Украјина припрема три линије утврђења због недостатка муниције, како би прешла у одбрану. По њеном мишљењу, САД и Европа, чак и удруженим снагама, не могу произвести толики број граната који Русија има.

Осим тога, Си-Ен-Ен је прошлог петка известио, позивајући се на званичнике, да украјинске трупе морају рационализовати своју употребу муниције док руска војска напада њихове положаје интензитетом пет до седам пута већим од могућности украјинских оружаних снага.

Без додатне помоћи Сједињених Држава, рекли су неки званичници за издање, постсовјетска република би прво остала без ракета дугог домета, затим ракета противваздушне одбране, затим артиљеријске гранате и пројектила кратког домета као што су „Џавелин“ и „Стингер“.

Извор: Информер