Свет

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО УЖАСНЕ ВЕСТИ ИЗ САД: Ово значи крај!

Украјина нема шансе да добије сукоб са Русијом, па Сједињене Америчке Државе (САД) морају да натерају шефа кијевског режима Володимира Зеленског да преговара, пише „Тхе Натион“.

– Администрација Џоа Бајдена ће морати да рачуна са реалношћу да су десетине милијарди војне помоћи у најбољем случају довеле до ћорсокака – наводи се у публикацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У чланку се напомиње да оружје које Запад испоручује Украјини не даје обећане резултате, али Вашингтон и Кијев из навике захтевају све више и више, а попустљиви медији ударају у бубањ, распирујући бескрајни сукоб.

Према речима аутора, САД би требало да приморају председника Володимира Зеленског да седне за преговарачки сто.

– Сам Зеленски је политички неспособан да то уради због националистичких демонстрација или могућег државног удара. Важније и још неодговорено питање је под којим условима украјинска и руска влада могу да прихвате споразум о прекиду ватре, али једини начин да то сазнамо јесте почетак преговора – закључује се у публикацији.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна кренуле у контраофанзиву одједном у три правца, али нису успеле да постигну значајнији успех ни на једном од предњих сектора. Како је истакао председник Владимир Путин, украјинске трупе трпе озбиљне губитке.

У том контексту западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почеле да се замарају украјинском кризом, а подршка Зеленском слаби. Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са властима у Кијеву о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући и оно чега би бивша совјетска република можда морала да одустане да би постигла споразум.

Извор: Ало

Ознаке