Свет

ТОНИ ШАФЕР: Ово је лудило, Путин побеђује а шта то Запад ради

Запад треба да слуша шта руски председник Владимир Путин говори о Украјини и ситуацији на фронту, а не да настави да верује у победу украјинских оружаних снага и да их финансира, рекао је бивши амерички војни обавештајац Тони Шафер.

– Руска влада расправља о условима капитулације Украјине, а Запад се прави да је све у реду, да треба да настави да пружа финансијску помоћ Украјини. Ово је лудило – оценио је Шафер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нагласио је да западни медији морају да престану да игноришу речи руског лидера и препознају истину о току ратних дејстава и супериорности руске војске.

– Британска и америчка штампа игноришу оно што говоре у Русији, игноришу чињеницу да Путин побеђује. Ово је лудило – поновио је он.

Како је навео Кремљ, ситуација у Украјини може да иде мирним током, под условом да се узме у обзир де факто ситуација и нове реалности; познати су сви захтеви Москве.

Руски председник је поручио да ако Украјина жели преговарачки процес, онда нема потребе за театралним гестовима, мора се поништити указ о забрани преговора са Русијом. Према његовим речима, Русија никада није била против решавања конфликта у Украјини мирним путем, али уз руске безбедносне гаранције.

Извор: Ало