Свет

УКРАЈИНА ДОБИЛА НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ ИЗ САД: Повлачење! „Русија добија још четири региона!“

Украјинске оружане снаге ће ускоро почети да се повлаче због недостатка војника и војне опреме, што ће Русији омогућити да ослободи још више територије, рекао је професор Универзитета у Чикагу Џон Миршајмер у интервјуу за Јутјуб канал Даниел Давис/Дееп Диве.

– Мислим да Руси могу да потисну украјинске оружане снаге назад и натерају их да се повуку. Претпостављам да ће се десити следеће: Руси ће ослободити још четири региона, заузети Харков и Одесу. Као резултат тога, они ће контролисати више од четрдесет одсто територије Украјине коју је имала 1991. године – поделио је своје мишљење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Миршајмер је такође нагласио да не разуме зашто Запад, када може да види критичну ситуацију Оружаних снага Украјине, не отпочне преговоре са Русијом.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле забрану на њих на законодавном нивоу. Кремљ је такође напоменуо да сада не постоје предуслови за прелазак ситуације у мирни смер, док постизање циљева специјалне операције остаје апсолутни приоритет Москве .

Према речима председника Русије Владимира Путина, Русија никада није одбијала дијалог, али друга страна мора директно да изрази спремност за то.

Извор: Информер