Свет

ДРАМА! Отет британски почасни конзул (ФОТО)

КОЛИН Армстронг, почасни конзул Уједињеног Краљевства у Гвајакилу (Еквадор) киднапован је у провинцији Лос Риос, саопштиле су локалне власти.

Према наводима полиције, криминалци су ушли на његову фарму која се налази у кантону Бабајојо. Ушло је 15-ак мушкараца и одвели га заједно са његовом сапутницом, Колумбијком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол еквадорске полиције рекао је: „Након очигледног кривичног дела против једног бизнисмена у раним јутарњим сатима у Лос Риосу, специјалистичке полицијске јединице обављају оперативне и истражне радове на терену.“ Колумбијку за коју се наводи да је киднапована заједно са господином Армстронгом локални медији описују као његову жену, а локално је названа Кетрин Паола Сантос.

Полиција је навела да је у току истрага, док британска амбасада и британске власти се још нису огласиле.

Снимак који наводно приказује последице отмице појавио се на интернету убрзо након што се то догодило. Жена која је снимала на ранчу снимила је изблиза сломљене тањире на поду и мушкарца који се чинило да се држи за главу. Затим је ушла у једну од спаваћих соба у којој је било крви преко кревета. Док се фокусирала на умрљане чаршаве, наводно је рекла: „Овде су га ударили. Боже, шта је ово!’ Ауто почасног конзула, црни БМВ у којем су жртве отмице одвезене, наводно је пронађен напуштен на путу између Бабе и оближњег града Салитре. Претпоставља се да се киднаповање догодило јутрос око 2.45 по локалном времену на ранчу господина Армстронга под називом Ранчо Родео Гранде. Један непотврђени локални извештај каже да су мушкарци који су одвели пар носили полицијске униформе.

Последњих година, Еквадор је постао центар операција страних и локалних нарко-картела који намећу режим терора убиствима, отмицама и изнудама.

Смештен између Колумбије и Перуа, највећих светских произвођача кокаина, Еквадор је 2021. запленио рекордну количину од 210 тона дроге на својој територији.

Извор: Новости/ rybar/dailymail.co.uk