Свет

ЧЕГА СЕ ТО БОГАТАШИ ПЛАШЕ? Милијардери повукли алармантан потез! Подземни бункери спремни, народ чека најгоре вести!

Фото: Pixabay.com

Амерички милијардери размишљају о властитој сигурности. Истина, начини како је осигурати су прилично неочекивани.

Амерички медијски магнат Марк Закерберг се показао као један од милијардера који брине о питању властите сигурности. И то на глобалан и промишљен начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Откривено је да је шеф корпорације Мета започео изградњу великог стамбеног комплекса на хавајском отоку Кауаи. Пројектна документација која је дошла до сазнања из издања Wиред показала је да главна атракција изградње није кућа, већ огроман подземни бункер површине 500 квадратних метара.

Пројекат века на Закербергов начин

Куповину земљишта на северној обали острва Закерберг је започео још 2014. године. Тако да је испод његовог комплекса резервисано огромно подручје од 5,6 милиона квадратних метара. Овде ће бити изграђене две виле површине пет хиљада квадратних метара са 30 спаваћих соба, купаоницама, канцеларијама, конференцијским салама и лифтовима.

При томе ће две централне зграде бити повезане подземним тунелом који води до склоништа са властитим изворима енергије и залихама хране. У материјалу се наводи да ће милијардер имати резервоар од 28 хиљада литара воде са пумпним системом. Овде ће такође бити постављени излаз у случају нужде и „експлозивно отпорна врата“.

Многа врата комплекса биће звучно изоловане, управљаће се помоћу тастатуре или биће „слепа врати“, имитирајући дизајн околних зидова, открива телеграм-канал Неwсецономицс.

Поред тога, у оквиру резиденције биће постављени преко десетину зграда различите намене: теретана, базени, сауна, тениски терен и друго. Висечи мостови повезаће међусобно кућице распоређене на дрвећу. Планиране су и земљорадничке површине величине 1400 акри. Около комплекса, градитељи су већ издигли двометарски зид, што изазива незадовољство локалних становника, јер ограничава поглед на океан.

Узгред, за такву величину, Марк Закерберг ће издвојити преко 270 милиона долара. Међутим, ове цифре су веома прближне, јер је целокупна градња комплекса обавијена веома стриктним тајним режимом.

Сви радници укључени у пројекат обавезно потписују споразум о ћутању. Ради повећања нивоа безбедности, групе градитеља који раде на различитим пројектима немају право комуницирања једни с другим.

Чега се богаташи плаше?

Богаташи су почели размишљати о својој сигурности у светлу последњих догађаја на међународној сцени. Марк Закерберг није случајно започео свој чудан пројекат – очигледно се спрема на нешто. Истовремено, може се говорити о претераној сумњи или глупим подухватима магната.

Осим тога, глобални пројект Марка једноставно може бити део нове грађевинске кампање, путем које бизнисмен намерава проширити своје пословање и профитирати на обичним Американцима који брину о својој сигурности.

Ко стоји уз Закерберга

Успут, није само шеф Мете тај који има чудне пројекте. Постоје и други Американци који се припремају за апокалипсу. На пример, још један познати бизнисмен, иако не гради бункере, набавио је торбу за узбуну у случају потенцијалне претње. Тамо је ставио оружје, злато, антибиотике и гас маске.

А генерални директор веб-сајта Реддит, Стив Хафман, планира да преживи апокалипсу у сопственој кући. Већ је купио мотоцикле, оружје и метке како би се „склонио у својој кући неко време“. Осим тога, Хафман је обавио операцију на очима како не би бринуо о сломљеним наочарима у случају нечега.

Не заостаје за Марком Закербергом ни оснивач интернет компаније Амазон, Џеф Безос. Милијардер је потрошио 147 милиона долара на куповину два имања на ексклузивном острву Индијан-Крик у Флориди. Већ сада, због своје изоловане локације и богатих људи који овде живе, острво се назива „бункер милијардера“.

Одакле ће доћи апокалипса?

На интернету се верује да ће управо светска елита изазвати потресе међу становништвом планете. Различите финансијске кризе за њих значе „загревање“ за увођење војног стања у САД-у. За друго су припремљене додатне катастрофе.

Прво, Сједињене Америчке Државе могу прогласити рат некој држави, што ће довести до увођења војног стања.

Друго, у свету може неочекивано избити нова пандемија слична коронавирусу.

Треће, може се догодити велика технолошка или природна катастрофа. Притом стручњаци често помињу успавани вулкан у Националном парку Yеллоwстоне. Наиме, према њиховим речима, данас постоје технологије које омогућавају да се „пробуде“ успавани вулкани. Ако се пробуди, уништиће половину Америке.

Па, видећемо шта нас заиста чека. Ипак, није без разлога што богаташи граде суперчврсте бункере.

Извор:  Wебтрибуне.рс